ПОЧЕЛА ПРИПРЕМНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

20. фебруар 2017.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић и директор Актива основних школа Земуна директор ОШ „Светозар Милетић“, Мирољуб Мосуровић, присуствовали су 18. фебруара почетку припремне наставе за полагање мале матуре за ученике осмих разреда основних школа у Земуну.
 
Ове године по други пут Градска општина Земун организује бесплатни програм припремне наставе, са циљем да се ученицима помогне у остваривању што бољих резултата на пријемном испиту и упису у жељене средње школе.
 
Обраћајући се ученицима председник Матић пожелео им је много успеха у даљем школовању и истакао да Градска општина Земун иницира и промовише бројне програме за унапређење квалитета живота младих.
 
„Пред вама је један важан животни испит. Само од вас зависи да ли ћете га положити како би после тога успешно уписали ону средњу школу која ће трасирати ваше будуће занимање. Општина Земун се потрудила да вам омогући бесплатне припремне часове, а на вама је само да будете вредни, истрајни и резултати неће изостати“, изјавио је председник Матић.
 
„Желим да се у име ученика, њихових родитеља и наставника захвалим Општини Земун на овом пројекту, сматрам да је ово велика помоћ за све ђаке. Родитељи најбоље знају колико коштају приватни часови па је ова помоћ значајна уштеда у кућном буџету свих родитеља наших ђака“, истакао је Мирољуб Мосуровић, директор ОШ „Светозар Милетић“.
 
На основу сагласности родитеља пријављено је близу 900 полазника наставе, а од преко 1500 ученика, ангажовано је 14 наставника, који су остварили најбоље резултате, а запослени су у земунским основним школама. Програм обухвата припремну наставу из српског језика и математике, а настава се одржава до 30. априла 2017. године, суботом и недељом.
 
Програм ће се реализовати на четири локације и то у школама ”Бранко Радичевић” за школе из Батајнице и Угриноваца, ”Светозар Милетић”, ”Петар Кочић” и у Школи за децу оштећеног вида ”Вељко Рамадановић”.