ПОЧЕЛА КУПАЛИШНА СЕЗОНА НА ЛИДУ

03. јул 2017.

 
Купалишна сезона на плажи Лидо почела је 1. јула и за све грађане прелаз преко понтонског моста је бесплатан. Плажа је посетиоцима Лида на располагању свакога дана од 9 до 19 часова, све до 1. септембра 2017. године.
За безбедност грађана брину чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба. Припадници Војске Србије брину о одржавању и безбедности понтона.
 
”У сарадњи са надлежним иснтитуцијама обезбеђени су сви услови за пријатан боравак на ‘земунском мору’. Уређена је плажа и терени за спортове на песку, пијаћа вода и тушеви, као и угоститељски пултови”, рекао је заменик председника ГО Земун Дамир Ковачевић, и апеловао на грађане да се придржавају ”плажног реда” и не прелазе обележени део купалишта.
 
Као и претходних година, током трајања летње сезоне, за све посетиоце огранизовани су различити програми у оквиру манифестације ”Лето на Лиду”, са садржајима за све генерације, попут креативних радионица за децу, спортских и културно-забавних садржаја.
 
Градска општина Земун, као прави домаћин, побринула се да за почетак сезоне све посетиоце Лида послужи пићем, и са преко хиљаду порција војничког пасуља и пребранца, а за атмосферу се побринуо ди-џеј Муња.
 
Отварању купалишне сезоне присуствовали су и члан Већа ГО Земун Предраг Јевремовић и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.