ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У НАСЕЉУ ПЛАВИ ХОРИЗОНТ

21. април 2016.

 
Председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић, градски менаџер Горан Весић, директор Дирекције за земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић и директор ЈКП ”Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић обишли су данас радове на извођењу друге фазе фекалне канализације у насељу Плави хоризонти.
 
Вредност радова је 158 милиона динара, изградиће се око седам километара примарне канализационе мреже и 2,5 километара секундарне канализционе мреже, рок за завршетак је 180 дана, а финансира их Град Београд, односно Дирекција за градско грађевинско земљиште и изградњу Града Београда заједно са ЈКП ”Београдски водовод и канализација”.
 
”Ово је део градског плана који је усвојен у новембру прошле године да у наредних десет година свакa кућa на територији града има прикључак на водовод и канализацију. То је наша политика и на томе ћемо инсистирати. Нећемо обећавати ствари које не можемо да испунимо, али оно што обећамо, то ћемо урадити, као и ову канализацију. Радиће истовремено три екипе како би радови били бржи и грађани Плавог хоризонта могу да очекују да у општини и граду имају саговорника за решавање својих проблема”, рекао је Весић.
 
Он је додао да се истовремено са Плавим хоризонтом ради и канализација у насељу Алтина, која је вредна преко 60 милиона динара, затим у Корушкој улици у Земуну, у вредности од 15 милиона динара.
”Град Београд ће ове године преко Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда у општину Земун уложити 809 милиона динара, од чега више од 500 милиона само у канализацију. То се није десило у последњих неколико деценија, јер никада већа улагања нису била у овој општини”, нагласио је градски менаџер.
 
Председник Привременог органа Општине Земун Дејан Матић истакао је да јединствена политика Општине Земун и Града Београда даје добре резултате.
 
”Установили смо који су то кључни проблеми са којима се грађани наше општине суочавају и решавамо их редом. Осим ових, изводимо и друге радове како у централним тако и у периферним деловима општине Земун”, истакао је Матић и најавио да ће у насељу Грмовац почети изградња водоводне мреже у дужини од седам километара, док су у насељу Алтини почели радови на изградњи вртића, и додао да ће се политика сарадње како са градом тако и са грађанима наставити.
 
NASLOVNA KANALIZACIJA
 
FOTO1 KANALIZACIJA
 
FOTO2 KANALIZACIJA
 
FOTO3 KANALIZACIJA
 
FOTO4 KANALIZACIJA