ПОЧАСТ БРАНКУ ПЕШИЋУ

04. фебруар 2016.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић положио је 4. фебруара, поводом тридесет година од смрти, венац на гроб Бранка Пешића, некадашњег председника општине Земун и градоначелника Београда.
 
Цвеће и венце на гроб Бранка Пешића положили су градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић, чланови породице, чланови Иницијативног одбора за обележавање годишњице смрти, представници СУБНОР-а, као и бројни грађани, поштоваоци дела некадашњег градоначелника Београда.
 
“Данас смо се окупили пред вечном кућом нашег драгог суграђанина, Земунца и незаборавног градоначелника Београда Бранка Пешића. И после три деценије од када нас је трајно напустио, његово дело је путоказ за све нас, као и за будуће генерације да једино рад даје резултате. Управо по томе, по даноноћном раду памтимо покојног градоначелника Бранка Пешића. Његов покретачки дуг и радна енергија за све нас су трајна инспирација да учинимо све што је у нашој моћи да нам Београд и Земун засијају новим сјајем, а истовремено да будемо узор новим генерацијама како треба чувати, волети и развијати свој град “, изјавио је председник Матић.
 
Истакавши да је Бранко Пешић у сећању многих Београђана остао као најуспешнији градоначелник, Синиша Мали је нагласио да је он био иницијатор великих градских пројеката, али и да је био човек који је одржавао непосредне контакте са суграђанима, настојећи да им у свакој ситуацији помогне.
 
Грађани Земуна захвални су Бранку Пешићу на Спортско-рекреативном центру ”Пинки” као и на завршетку изградње хотела ”Југославија”, који су били два значајна објекта за развој спорта и туризма Земуна тога времена. У току своја два мандата на месту председника Скупштине града Београда, Бранко Пешић је од њега створио метрополу, због чега се његов мандат назива и златно доба Београда.
 
насловна
 
полаганје 1
 
полаганје 3
 
полаганје4