ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА И ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЗЕМУН ПОСЕТИЛИ БУСИЈЕ

22. јануар 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић и градоначелник Београда Синиша Мали, 22. јануара посетили су радове на изградњи објекта школе и вртића у насељу Бусије, који се гради у сарадњи са Српском православном црквом, по благослову Његовог преосвештенства епископа Василија сремског.
 
”Земун је данас једно велико градилиште. Све оно што смо се у претходном периоду договорили са нашим суграђанима трудимо се и да испунимо. Са радошћу ишчекујемо да око 600 малишана из Бусије седне у клупe своје нове школе или да пође у вртић, који је већ под кровом. Прво школско звоно ће се огласити у септембру, тако да деца овдашњих домаћина више неће морати да путују до Батајнице или Земуна”, рекао је Матић, уз напомену да ће бити уређене зелене површине, изграђена нова и санирана постојећа дечија игралишта.
 
У срдачном разговору са грађанима Бусија градоначелник Синиша Мали, председник Градске општине Земун Дејан Матић и члан Већа ГО Земун Гаврило Ковачевић истакли су да ће у наредном периоду све улице у овом насељу бити асфалтиране. На преосталих петнаест улица радови почињу већ ове недеље. До сада је у насељу Бусије асфалтирано 30 улица.
 
Круна напора Града Београда и Градске општине Земун је да квалитет живота у Бусијама буде исти као и у центру града.
 
Бусије имају амбуланту, фиксну телефонију, кабловску ТВ мрежу, инсталацију за гас и активну малу привреду. Током посете градоначелник Синиша Мали и председник Дејан Матић обишли су амбуланту, парохијски дом и храм Свете браће Ћирила и Методија где им је домаћин протојереј-ставрофор Милорад Нишкић уручио дар парохијана диптих Исуса Христа и Мајке Божије.