ПЛАВЕ КАНТЕ ЗА УГРИНОВЦЕ

23. мај 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић присуствовао је 23. маја акцији поделе плавих канти од 240 литара намењених за одлагање рециклабилног отпада која је организована у сарадњи са ЈКП ”Градска чистоћа” у Угриновцима.  У наредном периоду биће подељене канте за око две хиљаде домаћинстава, док ће за дане викенда бити уручено 600 канти.

”Данашњом акцијом желимо да пробудимо еколошку свест наших суграђана и укажемо им на значај прераде отпада што има директан утицај на очување животне средине. Сталним подсећањем на значај домаћинског одлагања отпада сви заједно доприносимо да живимо у што чистијем и здравијем окружењу. Истовремено, рециклажа доноси много користи. Она доприноси одржању обновљивих извора енергије и штеди државне ресурсе. Није лако усвајати нове навике, али морамо се понашати одговорно према генерацијама које долазе и показати им како се са бригом односи према свом дому”, рекао је Матић и подсетио да су плаве канте већ добили житељи насеља Плави хоризонт, Алтина, Соко Салаш и Универзал.

Приликом преузимања бесплатних канти, власници домаћинстава су обавештени којим даном је неопходно да остављају канте испред својих капија како би радници ”Градске чистоће” могли да их испразне.