ПАКЕТИЋИ ЗА НАЈМЛАЂЕ ЗЕМУНЦЕ

18. фебруар 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и начелница управе Градске општине Земун Катарина Зрилић учествовали су 16. фебруара у паковању пакета намењених новорођеним Земунцима. Реч је, наиме, о пројекту ”Земунска беба”, који организују Градска општина Земун и ”Фонд мале Милице Ракић из Батајнице” за бебе рођене у 2020. години.

”Беби пакети садрже све оно што је потребно у првим месецима за збрињавање новог члана породице. Настављамо са одговорном социјалном политиком. Овом и сличним акцијама желимо још активније да помогнемо породицама на путу родитељства. Пројекат ‘Земунска беба’ све нас чини изузетно срећнима. Ангажовали смо наше тимове како би заиста беби пакети били брзо упаковани,  квалитетни, корисни и стигли до најмлађих Земунаца”, рекао је председник Матић и позвао привреднике да донацијама беби производа повећају вредност ових пакета и на тај начин заједно са Градском општином Земун и Фондом, као партнери на пројекту, буду ”ветар у леђа” породицама.

У оквиру одговорне социјалне политике Градска општина Земун сваког 1. јануара дарује новчану поклон честитку мамама првих рођених беба, дечака и девојчице, организује поделу ауто-седишта родитељима, дарује ђаке прваке са ранчевима и прибором за школу, награђује вуковце и све ученике који су освајали награде на републичким такмичењима и у духу традиције неговања земунског образовања улаже у вртиће, школску инфраструктуру, паркове, игралишта, спортске трене и у све оно што чини оквир за здраво одрастање наших најмлађих.