ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ ИЗБЕГЛИЦЕ

26. децембар 2017.

 
У организацији Градске општине Земун и Комесaријата за избеглице и миграције Републике Србије, заменик председника ГО Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић уручио је 29. децембра у просторијама Црвеног крста у насељу Нова Галеника 155 пакета помоћи нашим најугроженијим суграђанима који су избегли са територије бивше Републике Српске Крајине.
 
Подели пакета хране и средстава за личну хигијену присуствовали су и представници Фондације Ана и Владе Дивац, која је у сарадњи са Србима из дијаспоре обезбедила хуманитарне пакете.
 
Заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић је истакао да ће поред ове акције, у сарадњи са Владом Србијом, већ у 2018. години бити подељено још 100 пакета помоћи најугроженијим избегицама који су свој дом нашли у Земуну.
 
”Залагањем Владе Републике Србије, број најугроженијих избеглица се смањује, они се запошљавају и сами обезбеђују своју егзистенцију. Ипак остаје одређен број старих, немоћних, инвалида рата и социјално угрожених којима је потребна помоћ целокупног друштва”, рекао је Ковачевић и додао да ће у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције у наредна два месеца бити обезбеђено и око 20 пакета помоћи у грађевинском материјалу за интерно расељена лица и избеглице.
 
Градска општина Земун спроводећи одговорну социјалну политику континуирано усмерава различите активности и пружа подршку породицама избеглих и интерно расељених лица у процесу њихове интеграције и економског оснаживања.