ОТВОРЕНО ИГРАЛИШТЕ У НАСЕЉУ НОВА ГАЛЕНИКА

08. децембар 2016.

 
Руководство Градске општине Земун, градоначелник града Београда Синиша Мали, помоћник градоначелника Борко Милисављевић, секретарка Секретаријата за комуналне и стамбене послове Нина Јандрић и директор ЈП ”Зеленило Београд” отворили су 8. децембра 2016. године дечије игралиште у Новој Галеници.
 
Нови кутак за одмор и рекреацију решиће проблем недостатка места са спортским садржајима, како за децу, тако и за старије суграђане.
 
”Град Београд предвођен градоначелником Синишом Малим има сасвим другачији приступ Земуну, него што је то било у периоду до 2014. године. Учинићемо све што је у нашој моћи да Земун буде још лепше место за живот. Примера ради, у улици Џона Кенедија се гради још једно ново игралиште”, рекао је члан Већа ГО Земун Гаврило Ковачевић.
 
Дечије игралиште у Новој Галеници је са гуменом подлогом. Дечији реквизити су у складу са важећим стандардима, постављена је љуљашка, њихалица и клацкалица. На овој површини обновљен је и травњак, а урађен је и простор за кућне љубимце.
 
”Данас имамо прилику да видимо нови парк и зелену површину у Новој Галеници. Постављене су справе за забаву и разоноду, па ће малишани моћи да проводе много више времена напољу. Желимо да уредимо што већи број зелених површина, како би деца мање времена проводила испред рачунара. Уређен је и део који је предвиђен за псе. Желимо да у свим великим парковима постоје делови предвиђени за кућне љубимце, али наравно и да деца имају место где могу да се забаве”, истакао је градоначелник Мали.
 
Ново игралиште у насељу Нова Галеника налази се у Улици Јована Стојсављевића, између стамбених зграда и пример је нове стратегије Града Београда.
 
naslovna igraliste
 
foto 1 igraliste
 
foto 2 igrlaiste
 
foto 3 igraliste