ОТВОРЕНО ИГРАЛИШТЕ У БРАЋЕ АБАФИ

25. април 2016.

 
Председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић и градски менаџер Горан Весић отворили су ново дечије игралиште у улици Браће Абафи у Земуну. Отварањем овог игралишта обезбеђена је нова зелена оаза, где ће деца моћи да се играју, а старији суграђани одморе и релаксирају.
 
”Сервис грађана можемо постати једино ако у континуитету разговарамо са грађанима и њихове животе учинимо квалитенијим и бољим. Наставићемо да уређујемо овакве урбане џепове, али и да спроводимо друге хумане акције. Сматрамо да је ово неопходно како би се подигао квалитет живота грађана Земуна. Позивам грађане да покрену иницијативе и дају предлоге, а Општина Земун ће се трудити да изађе тим захтевима у сусрет. Поред савременог и безбедног дечјег мобилијара, постављене су и клупе за њихове пратиоце и уређен простор за старије суграђане, који сада имају леп кутак за одмор, а такође је отворено и игралиште за фудбал. Ова акција, која је у веома кратком року спроведена у дело, показала је да комуникација са грађанима доноси резултате”, рекао је Матић.
 
Дечије игралиште уређено је по најсавременијим стандардима са гуменим засторима који омогућују пуну безбедност малишана. На овом простору постављене су бетонске клупе са наслонима, клацкалице и љуљашке. Посебно је ограђено игралиште за мали фудбал са новим головима.
 
У разговору са станарима околних зграда градски менаџер Горан Весић је рекао да је захвалан Градској општини Земун која је иницрала уређење изгралишта, а Град Београд ће се трудити да у наредном периоду уреди што више оваквих урбаних џепова.
 
По захтеву грађана, ГО Земун ће у сарадњи са Градом Београдом и ЈКП ”Зеленило Београд” радити на уређењу још двадесет игралишта.
 
naslovna
 
abaf 1
 
abafi 2 (1)
 
abafi 3