ОТВОРЕНА ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА У ЗЕМУН ПОЉУ

21. март 2017.

 
Потпредседник Владе Републике Србије и министар полиције др Небојша Стефановић отворио је, 21. марта, Полицијску станицу у Улици Фрање Крча бр. 1 – Земун Поље. Територију Земун Поља и насеље Плави хоризонт надзираће 22 полицијска службеника.
 
Свечаном отварању присуствовали су председник Градске општина Земун Дејан Матић, државна секретарка Министарства унутрашњих послова РС Јана Љубичић, директор полиције Владимир Ребић, начелник Полицијске станице Земун Жељко Бура, командир Полицијске испоставе Земун Драган Поповић, руководство Општине и многобројни грађани.
 
Општина Земун је уступила Министарству унутрашњих послова просторије некадашње месне заједнице, и сходно новој намени, направљен је оптималан распоред просторија за рад полицијских службеника и за пружање услуга грађанима.
Министар Стефановић је нагласио важност сарадње полиције, локалне заједнице и грађана што је основни услов смањења криминалитета и подизања нивоа опште безбедности. Такође, истакао је чињеницу да је на територији општине Земун регистрован пад опште стопе криминалитета, а да је отварање Полицијске станице у Земун Пољу у складу са концептом ”полицајац у заједници”, који треба да буде присутан у свим насељима у Србији и најавио у перспективи отварање станице и у насељу Угриновци.
 
”Спровођење што квалитетније сарадње полиције и локалне самоуправе мотивисано је намерама да се обезбеди боља доступност правди и адекватан одговор на безбедносне потребе и захтеве грађана. Полицијска станица у Земун Пољу пружа нове могућности, како техничке, тако и оперативне, како би полиција могла да ефикасније обавља свој посао“, изјавио је председник ГО Земун Дејан Матић.
 
Поред канцеларије за инспекторе, патроле, просторије за задржавање, у полицијској станици ће се издавати личне исправе, што ће знатно уштедети време грађанима овог дела Земуна.
 
Министар Стефановић је посетио и Основну школу “Илија Бирчанин” где се обратио ученицима петих разреда, а затим присуствовао едукативном предавању, које полицијски службеници, у оквиру акције “Дрога је нула – живот је један”, на популаран начин обрађују теме у вези са вршњачким насиљем и безбедним коришћењем интернета.