ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ”БРАНКО НАЈХОЛД – ОПИСАН СВЕТЛОМ”

18. мај 2017.

 
У галерији ”Чубрило” у Миленијумској кули на Гардошу, 18. маја, приређена је изложба познатих земунских фотографа Фрање Кратохвила, Слободана Бибића, Зденка Штромара и Ђорђа Чубрила, посвећену недавно преминулом хроничару Земуна Бранку Најхолду.
 
”Култура сећања, за коју је Бранко тако много учинио, сада мора да укључи и сећање на њега. Зато, 17. мај – датум када смо 2016. године сви заједно прославили Бранков јубилеј – 35 година рада на разним пољима културе, нека буде празник сећања на њега, Бранков дан. Дан када ћемо се окупити, када ћемо излагати или говорити, ма довољно је и само препричавати нешто од Бранкове оставштине. Дан када ћемо се подсетити ко смо – ко смо били и какви би требало да останемо. И како – макар приближно – треба да радимо да бисмо се и даље дичили тиме што смо Земунци и што запис нашег бића носи макар трунку – или тону – онога са хиљада страница Бранкових књига”, рекла је новинарка Елизабета Кужник-Арсеновић на отварању изложбе.
 
Изложба фотографија је била прилика да се најави Међународни салон карикатуре, који ће по 22. пут бити организован у јуну ове године. Овога пута салон је посвећен успомени на Бранка Најхолда, оснивача и уметничког директора ове значајне културне институције.