ОТВОРЕН НОВИ ПОЛИГОН ЗА ОРИЈЕНТАЦИЈУ УЧЕНИКА ОШТЕЋЕНОГ ВИДА

21. фебруар 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић и градоначелник Синиша Мали присуствовали су 21. фебруара показној вежби на новоотвореном полигону за оријентацију слепих и слабовидих ученика и одраслих у Школи за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић”. Подршку новом облику обуке ученика оштећеног вида дали су градски подсекретар за образовање и дечију заштиту Игор Раичевић и популарни естрадни уметник Саша Матић.
 
”Како бисмо ђацима ове школе омогућили да се што боље развијају и несметано спроводе дневне активности, Град је издвоjио средства за оријентациони полигон, а Општина се обавезала да издвоји средства за реконструкцију дворишта и стаза. Набавка је спроведена, изабран је извођач и наредних дана започеће радови. По завршетку радова деци ће бити на располагању потпуно сређена и прилагођена средина у којој проводе време”, рекао је председник Матић, и том приликом се захвалио Граду Београду на реализацији многобројних пројеката на територији Градске општине Земун.
 
Градоначелник Синиша Мали је истакао да ће захваљујући одговорној социјалној политици на 89 раскрсница бити постављени семафори са звучном сигнализацијом уз помоћ којих ће грађани оштећеног вида моћи безбедно да пређу на пешачком прелазу, а улице ће бити обележене по стандардима за слабовиде, попут постојећих на полигону за оријентацију.
 
Полигон омогућује ученицима ове школе да вежбају кретање и сналажење у свакодневним ситуацијама на улици или у природи и представља јединствено наставно средство на овим просторима. Школа за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић” постоји већ један век. Отворена је за слепу и слабовиду децу из целе Србије и јединствена је образовно-васпитна установа.