ОТВОРЕН НОВИ КЛУБ ЗА СТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ У БАТАЈНИЦИ

14. фебруар 2018.

 
Председник Градске општине Земун Дејан Матић и градоначелник Београда Синиша Мали 14. фебруара отворили су Дневни центар и клуб за старије ”Петар Ружић” у Батајници.
 
У срдачном разговору са корисницима клуба, челници су истакли да је побољшање животног стандарда старијих суграђана један од приоритета општине Земун и града Београда у које спада и квалитетније искоришћено слободно време у наменским клубовима.
 
”Будући да је простор клуба у Бежанијској улици мали за одржавање свих радионица које старији суграђани намеравају да оснују, као и да је удаљен онима који живе у периферним деловима општине, Градска општина Земун је на инцијативу пензионера уступила Геронтолошком центру Београд, односно Радној јединици Дневни клубови и центри адекватан простор у Батајници. Нови клуб за старије суграђане представља знак пажње и захвалности за разумевање, стрпљење и подршку за све оно што су пружили у остварењу циљева, а то је враћање општине Земун и града Београда на пут привредног раста, нових инвестиција, што је гарант квалитетнијег живота свих нас”, рекао је Матић.
 
Градоначелник Синиша Мали је подсетио да је у последње четири године отворено осам клубова за старије, као и да их у овом тренутку у Београду има 28.
 
”Потрудићемо се да искористимо сваки слободан простор да отворамо нове клубове, попут овог. Настављамо са одговорном социјалном политиком и бригом о свим категоријама становништва”, рекао је градоначелник Мали.
 
Клуб за старије ”Петар Ружић” у Батајници је место где ће суграђани моћи да се додатно едукују, разоноде, вежбају и друже.
 
Догађају је присуствовала градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић и руководство Градске општине Земун.