ОТВОРЕН НОВИ ДЕЧЈИ ВРТИЋ НА АЛТИНИ

31. август 2015.

 
Градоначелник Београда Синиша Мали са сарадницима, Дамир Ковачевић, заменик председника општине Земун и Љиљана Проковић, директорка ПУ „Трешњобер“ присуствовали су 31. августа отварању новог дечјег вртића „Трешњобер Алтина“ у насељу Алтина. Отварањем овог вртића обезбеђено је 270 места за децу старости од једне године до поласка у школу, као и 30 нових радних места за младе васпитаче.
 
Према Одлуци о праву на накнаду дела трошкова боравка детета у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице, деца за коју нема места у предшколским установама чији је оснивач Град, од 1. септембра 2015. године могу да се упишу у приватне вртиће, у којима има око 3.000 расположивих места. Упис деце ће трајати током читаве године и на тај начин ће новоотворена места бити одмах попуњавана.
 
„Годинама уназад град има погрешан приступ кад је реч о вртићима, граде се нови објекти, што представља велике трошкове, а са друге стране се не решава проблем недостајућих места за малишане. Зато смо променили политику и укључили приватне вртиће у систем дечје заштите. Тако ће од сутра Град Београд субвенционисати све малишане, како оне који иду у градске тако и оне који иду у приватне вртиће. Добар пример сарадње је и овај вртић који данас обилазимо “, изјавио је градоначелник.
 
„У насељу Алтина, које броји преко 18.000 становника, наравно да постоји потреба за отварањем нових вртића, a oво је најбољи начин да број недостајућих места решимо у што краћем временском периоду. Општина Земун је једна од општина са највећим бројем деце на листи чекања у Београду. Ове године имамо 1.327 недостајућих места, а сада активно решавамо тај проблем како у наредних неколико година ниједно дете не би чекало на место у вртићу. Улажемо велики труд како бисмо у свим деловима општине обезбедили подједнак квалитет живота и показали како одговорна власт води рачуна о добробити породице. Укључивањем приватних вртића деца ће бити смештена у објекте у крају где живе, а на тај начин помажемо и родитељима“, изјавио је Дамир Ковачевић, заменик председника општине Земун.
 
До краја септембра планирано је отварање вртића у кругу фабрике „Електронска индустрија“ у Земуну који ће примити преко 300 малишана, док је за следећу годину планиран завршетак изградње још једног вртића на Алтини и постављање једног монтажног вртића, што ће обезбедити још 400 нових места.
 
naslovna
 
DSC_7480
 
DSC_7485
 
DSC_7505