ОТВОРЕН КЛУБ ЗА СТАРИЈЕ У ЗЕМУНУ

01. октобар 2015.

 
Поводом Међународног дана старих особа, 1. октобра, министар за рад, борачка и социјална питања Александар Вулин, градоначелник Београда Синиша Мали, председник општине Земун Дејан Матић и заменик председника Дамир Ковачевић отворили су је клуб за старе, у Бежанијској 2. у Земуну. Овај клуб је 23. по реду у граду Београду, а први на територији општине Земун.
 
Отварању су присуствовали помоћница градоначелника Ирена Вујовић, чланови Градског већа Мирјана Милутиновић и Стево Таталовић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, директорка Завода за заштиту споменика културе Града Београда Нела Мићовић, директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић, секретар СО Земун Марко Јанковић,чланови Већа општине Земун, начелник Управе Наташа Ђукић и руководство општине Земун.
 
„Као социјално одговорна власт чинимо све да разноврсним садржајима обогатимо животе наших старијих суграђана и то показујемо и данас када Земун после 25 година добија овакав клуб. Драго ми је да смо се окупили овде како би афирмисали програме које ће вам омогућити да останете активни, да се дружите и научите нове вештине. Захваљујем се председнику Владе Србије Александру Вучићу, министру Александру Вулину, градоначелнику Синиши Малом и свима који су учествовали и подржали овај пројекат. Наставићемо да подржавамо социјалне програме који доприносе побољшању квалитета живота старијих особа, а овај нови простор отворен је у центру Земуна за вас“, изјавио је председник Матић.
 
Министар Александар Вулин је рекао да брига о старијим суграђанима није само када је Светски дан старих и да је отварање клубова најбољи начин да старост ових људи буде боља, да не буду усамљени и да се осећају добро.
„Након 25 година, наши најстарији суграђани у Земуну добили су свој простор, своје место где могу да проведу слободно време, да се друже и разоноде. Ово је пример активне социјалне политике Града Београда која је усмерена превасходно према онима који су нас највише задужили, а то су наши најстарији суграђани“ рекао је градоначелник.
 
Представљена је изложба фотографија „Стари су другари” из угла младих фотографа који су присуствовали активностима у београдским клубовима.
 
naslovna
 
foto1
 
DSC_9915
 
foto3 (1)