ОТВОРЕН 41. ФЕСТИВАЛ МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

01. јул 2016.

 
Међународни 41. Фестивал монодраме и пантомиме, чији је оснивач Градска општина Земун, свечано је отворен 30. јуна у Позоришту лутака ”Пинокио”. Фестивал је отворио књижевник Матија Бећковић.
 
Отварању Фестивала присуствовао је члан Већа Градске општине Земун Жарко Дроњак и уручио одличје ”Кључ Земуна” председнику Савета фестивала Предрагу Милетићу.
 
„Земун се поноси својом богатом културном баштином и својим грађанима, који су у свим епохама доприносили његовом угледу у свету. У великом мозаику културног наслеђа и онога чиме се ми данас поносимо јесте Фестивал монодраме и пантомиме, који, уз незнатне прекиде, траје пуне четири деценије. Великани српске уметности и истакнути театарски ствараоци, критичари, драматурзи, глумци, позоришни радници, оставили су неизбрисив траг и њихова имена заувек ће остати урезана златним словима у хронику овог Фестивала. Земун ће, на овај својеврсни празник, поред домаћих, угостити и наше уметнике који живе и раде у иностранству“, истакао је Жарко Дроњак у свом обраћању.
 
Фестивал се одржава на више локација у Београду. Од многобројних пристиглих пријава из земље и иностранства, селектор 41. Фестивала монодраме и пантомиме др Милован Здравковић, у такмичарски програм уврстио је девет монодрама и три пантомиме, док је једна монодрама ван конкуренције. Фестивал ће трајати до 3. јула, уз богат пратећи програм.
 
На челу Савета Фестивала је глумац Предраг Милетић, а чланови су: Радомир Путник, Рада Ђуричин, Игор Бојовић, Растко Јанковић, Стеван Родић и Вања Станивук. Директор Фестивала је Борислав Балаћ.
 
naslovna festival
 
foto1 festival
 
foto2 festival
 
foto3 festival