ОТВОРЕН 40. ФЕСТИВАЛ МОНОДРАМЕ И ПАНТОМИМЕ

26. јун 2015.

 
Међународни 40. јубиларни Фестивал монодраме и пантомиме, чији је оснивач општина Земун, свечано је отворен 26. јуна у Позоришту лутака ”Пинокио”. Фестивал је отворио драмски писац Душан Ковачевић.
 
Отварању Фестивала присуствовали су председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић. Председник Врањевац уручио је одличје ”Кључ Земуна” председници жирија Љиљани Благојевић.
 
„Поносан сам на то што смо успели да као средина која је позната по мултикултуралности да по четрдесети пут угостимо госте из свих крајева света. Ту смо да и у будућности подржимо све манифестације оваквог карактера како би култура дошла на оно место које заиста и заслужује”, изјавио је председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац.
 
Фестивал се одржава на више локација у Београду. Од многобројних пристиглих пријава из земље и иностранства, селектор 40. Фестивала монодраме и пантомиме др Милован Здравковић, у такмичарски програм уврстио је 11 монодрама, три пантомиме и четири стенд ап наступа. Фестивал ће трајати до 28. јуна, уз богат пратећи програм.
 
На челу Савета Фестивала је глумац Предраг Милетић, а чланови су: Радомир Путник, Рада Ђуричин, Игор Бојовић, Растко Јанковић, Стеван Родић и Вања Станивук. Директор Фестивала је Борислав Балаћ.
 
Комплетан програм: http://www.festmono-pan.org.rs/program
 
NASLOVNA
 
FOTO1
 
FOTO2