ОТПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ЗЕЛЕНЕ ПОВРШИНЕ У УЛИЦИ ФИЛИПА ВИШЊИЋА

03. март 2020.

 

Поводом почетка радова на уређењу зелене површине која обухвата три хиљаде квадрата, а налази се у улици Филипа Вишњића 37-39 начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић је обишла ову локацију.

”Пратећи стратегију равномерног развоја Земуна померамо се из центра града, где су већ уређене поједине унутарблоковске површине, ка другим земунским насељима која ће ускоро добити нове зелене оазе. Посебно се радујемо што ће малишани добити уређена игралишта са клацкалицама, љуљашкама, пењалицама и другим справама које детињство чине срећнијим. Трудимо се да из општинског буџета обезбедимо што више средстава да се свака локација прилагоди потребама грађана, чиме се повећава и вредност некретнина”, рекла је начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, која се том приликом захвалила суграђанима за све сугестије и иницијативе како би Земун био чистији и лепши.

У току 2020. године биће  уређено 15 урбаних џепова. Грађевинска механизација ће од 6. марта бити ангажована на уређењу руинираног игралишта које се налази на углу улица Крајишке и Купрешке, а затим и на уређењу запуштених површина у улицама Јована Стојисављевића и Светозара Папића у насељу Нова Галеника. Затим следе радови на уређењу зелене површине у Земун Пољу у Улици Фрање Крча.

Припремају се пројекти за уређење урбаних џепова у Првомајској улици и Батајници на различитим локацијама.