ОТВОРЕНА ПОЛИЦИЈСКА ИСПОСТАВА У БАТАЈНИЦИ

27. април 2016.

 
Министар полиције Небојша Стефановић отворио је 27. априла Полицијску испоставу у Батајници.
 
Свечаном отварању присуствовали су председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић, државна секретарка Министарства унутрашњих послова РС Јана Љубичић и начелник Полицијске станице Земун Жељко Бура.
 
Министар Стефановић је нагласио важност сарадње полиције, локалне заједнице и грађана што је основни услов смањења криминалитета и подизања нивоа опште безбедности грађана. Такође, истакао је чињеницу да је на територији општине Земун регистрован пад опште стопе криминалитета, а да је отварање Полицијске испоставе у Батајници у складу са концептом ”полицајац у заједници” који треба да буде присутан у свим насељима у Србији.
 
”Мора се уложити у образовање службеника, како у полицији, тако и у локалним Саветима за безбедност, али се мора радити и на бољој комуникацији са грађанима. Очекујем да се полиција посвети овом послу, да буде у комуникацији са грађанима и само тако се људи могу осећати безбедно у својој средини”, истако је министар Небојша Стефановић.
Председник Привременог органа ГО Земун Дејан Матић је нагласио да управо јединствена политика Републике, Града и Општине даје резултате и да је отварање Полицијске испоставе у Батајници део стратегије локалног Савета за безбедност, који је вредно радио, а резултат је смањење стопе криминалитета у Земуну.
 
”Поред Полицијске испоставе у Батајници, Општина је Министарству унутрашњих послова уступила и опремила просторије у Земун Пољу где ускоро очекујемо отварање још једне Полицијске испоставе, а планирамо и да у насељу Угриновци обезбедимо простор за службенике полиције, како би на целокупној територији Земуна имали услове да подигнемо безбедност на виши ниво, јер нам је безбедност сваког грађанина на првом месту.”, истакaо је Дејан Матић.
 
Полицијска испостава отворена је у Батајници у улици Пуковника Миленка Павловића, и у њој ће радити 54 полицијска службеника.
 
Поред канцеларије за инспекторе, патроле, просторије за задржавање, у полицијској станици ће се издавати личне исправе, што ће знатно олакшати живот грађана Батајнице.
 
Отварањем полицијске испоставе у Батајници стварају се услови за подизање нивоа безбедности односно услови за заштиту људских живота и материјалних добара на територији општине Земун.
 
NASLOVNA POLICIJA BATAJNICA
 
FOTO 1 POLICIJA BATAJNICA
 
FOTO 2 POLICIJA BATAJNICA
 
FOTO 3 POLICIJA BATAJNICA