ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА У ЧАСТ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

11. јул 2016.

 
Изложбом ”Сарадња два велика ствараоца и визионара” аутора Владимира Јеленковића и Зорана Јовановића Јуса, 10. јуна, у Уметничком атељеу и галерији ”Чубрило”, у Кули на Гардошу, обележен је ”Теслин дан”. У поставци је приказан део стваралаштва једног од најзначајнијих проналазача свих времена Николе Тесле и оца првог научно-фантастичног часописа „Електрикал експериментер“ Хуга Гернсбека.
 
Изложбу је свечано отворио председник Скупштине градске општине Земун Ненад Врањевац. ”Препознајући велики значај очувања успомене и промоције лика и дела Николе Тесле, општина Земун је манифестацију ”Теслин дан” 2011. године уврстила у програм редовних годишњих манифестација, и на тај начин се придружила светским градовима попут Њујорка, Филаделфије, Перта и Загреба”, рекао је Врањевац.
 
У пратећем програму наступио је певачки етно састав ”Јутро” Културно-уметничког друштва ”Никола Тесла ГСП Београд”, које је основано 1926. године као ”Радничко певачко друштво Никола Тесла”. Рођендан Николе Тесле -10. јул, проглашен је националним Даном науке, а ове године обележено је јубиларних 160 година од рођења великог научника.
 
NASLOVNA TESLIN DAN
 
foto1 TESLIN DAN
 
foto2 TESLIN DAN
 
foto3 TESLIN DAN