ОСНОВНА ШКОЛА ”ЛАЗАР САВАТИЋ” У НОВОМ ИЗДАЊУ

16. септембар 2019.

 

 

Градска општина Земун је издвојила средства за уређење и одржавање школа. Сходно потребама и захтевима које су доставиле земунске школе, планирана су већа средства у буџету, како би све школе имале подједнаке услове за рад и боравак деце.

Најургентније стање је у Основној школи ”Лазар Саватић” која је уједно и најскупља инвестиција. Издвојена средства за радове износе преко 14 милиона динара.

”Радови у школи Лазар Саватић обухватају санирање канализационих цеви, уређење дворишта школе, ограде школе, спортских терена, постављање теретане на отвореном и парковских клупа. План радова је направљен за све земунске школе и у току је реализација. Поред средстава које Општина издваја за текуће одржавање школа, ту смо да подржимо све ђаке прваке које дарујемо ранчевима и школским прибором, а за осмаке већ традиционално организујемо припремну наставу за полагање мале матуре. Општина сваке године награђује најбоље ученике,  добитнике Вукових награда, ђаке који су освајала медаље на међународним и републичким такмичењима, а ове године новчане награде су добили наставници и професори који су постигли највише успеха у раду”, рекао је председник Матић.

Основна школа ”Лазар Саватић” почела је са радом 1962. године у Земуну. Од свог оснивања слови за једну од најбољих основношколских установа у држави. Предан рад запослених, као и труд и залагање њених ученика, учинили су да школа постане позната и препознатљива по својим резултатима у раду са ученицима, разноврсним наставним и ваннаставним активностима, спортским и културно-уметничким достигнућима. Кроз своје вишедеценијско трајање постала је носилац више признања и награда, међу којима су Октобарска награда Града Београда ”Доситеј Обрадовић”, Светосавска награда Министарства просвете, Орден Светог Саве другог степена, као и Сретењско одликовање председника Републике Србије.