ОСНОВЦИ ДОБИЛИ ПРИРУЧНИКЕ О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

08. април 2016.

 
У оквиру промотивне и превентивне акције Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун члан Привременог органа ГО Земун и председник овог Савета Ненад Врањевац, посетио је 8. априла ОШ ”Лазар Саватић” и том приликом поделио светло обојене траке ученицима четвртог разреда.
 
”За све ученике свих земунских основних школа Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун обезбедио је различит едукативни материјал који ће помоћи и допринети да наши основци унапреде своја знања из области безбедности у саобраћају. У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, за ученике првих разреда обезбедили смо ‘Пажљивкова правила у саобраћају’, а за ученике других и трећих разреда припремљена су ‘Илустрована златна правила’. То је један корак више од ‘Пажљивкових правила’. За ученике четвртих разреда обезбедили смо светло одбојне трачице које ученици користе када се крећу у слабије осветљеним деловима саобраћајница, тако што ће их ставити на своју руку, ногу или на ранац. Адекватно понашање свих учесника у саобраћају је најважнији елемент безбедности, а главни задатак свих нас је едукација основаца”, каже Врањевац.
 
У наредном периоду чланови Савета ће посетити све основне школе на територији Земуна и ђацима поделити едукативни материјал.
 
NASLOVNA Saobraćajni informatori
 
FOTO1 Saobraćajni informatori