ОСЛИКАН ШКОЛСКИ ПЕШАЧКИ ПРЕЛАЗ У УГРИНОВЦИМА

12. март 2020.

 

Испред основне школе ”Станко Марић”,  у Улици 22. октобра у Угриновцима 12. марта почело је осликавање пешачког прелаза у оквиру перформанса ”Упознајмо зебру”. Академски сликар Милоје Митровић, започео је нови циклус улепшавања пешачких прелаза у близини школа на територији Земуна.

 

Сведоци како расте једна ”зебра”, поред малишана, били су председник Градске општине Земун Дејан Матић, председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац, као и директорка школе Радмила Марчић.

 

”Савет за безбедност саобраћаја Градске општине Земун je први пут прошле године покренуо читав низ активности које носе назив ‘Упознајмо зебру’. То је један мултимедијални приступ који укључује предавања, креативне радионице и ликовно стваралаштво. Показало се да је то добар начин да што већи број наше деце усмеримо ка безбедном преласку саобраћајних површина на обележеним пешачким прелазима, јер ће малишане сигурно више привући једна овако маштовито осликана зебра.

Ово је само једна од активности Савета, који током целе године низом пројеката и програма утиче да се ниво безбедности, као и ниво свести свих учесника у саобраћају на нашој територији максимално подигне ” рекао је Ненад Врањевац председник Скупштине ГО Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја и истакао да је

шарена, живописна зебра која означава безбедно место за прелазак улице важна и за возаче који ће обратити више пажње и успорити поред школа.

 

У дворишту школе ђаци су учествовали у едукативној ликовној радионици и осликавали сигнализацију и тако се упознавали са саобраћајним правилима.

 

Прошле године на радост ђака ”зебре” красе прилазе школама ”Светозар Милетић” и ”Лазар Саватић”, а у наредном периоду сликар Милоје Митровић осликаће пешачке прелазе код ОШ ”Бранко Радичевић” у Батајници, као и школе ”Горња Варош” и ”Соња Маринковић” у Земуну.