ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

12. април 2018.

Под покровитељством Градске општине Земун у склопу пројекта развоја школског спорта 11. априла су настављена такмичења основних и средњих школа у атлетици.
 
На мини атлетском турниру, који је новина у пројекту, учествовали су ученици у две категорије: од првог до четвртог и петог и шестог разреда. Најмлађи, ученици од првог до четвртог разреда, такмичили су се у спринту на 60 метара, скоку у даљ из зоне и бацању вортекса, старији и у трчању на 300 и 600 метара, бацању кугле и скоку у вис. На турниру су учествовале екипе скоро свих земунских основних школа, а најуспешнији су били тимови основних школа ”Сава Шумановић” у женској и ”Светислав Голубовић Митраљета” у мушкој конкуренцији.
 
У конкуренцији такмичара 5. и 6. разреда најуспешније су биле девојчице из ОШ ”Мајка Југовића”, а дечаци из ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета”.
 
Старији основци (7. и 8. разред), као и средњошколци такмичили су се у већем броју атлетских дисциплина: спринту на 100 метара и тркама на 300, 400, 800 и 1000 метара, као и у штафети на 400 метара, скоку у даљ и у вис и бацању кугле. Најуспешнији у групи основаца 7. и 8. разреда били су тимови ОШ ”Михајло Пупин” и у женској и у мушкој конкуренцији.
 
Међу средњошколцима највише златних медаља освојили су момци из Саобраћајно – техничке школе, а најуспешније у женској конуренцији биле су девојке из Медицинске школе ”Надежда Петровић”.