ОПШТИНА ЗЕМУН ОРГАНИЗОВАЛА ИЗЛЕТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

27. мај 2019.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и секретарка Секретаријата за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић, 26. маја испратили су око 100 земунских пензионера, који су отишли на једнодневни обилазак Зрењанина, Каштела Ечка и специјалног резервата природе ”Царска бара”.

 

”Градска општина Земун, наставља са акцијама бесплатних излета за наше најстарије суграђане. Ово је само један мали знак пажње за наше пензионере и ми континуирано радимо на пројектима који подижу квалитет њиховог живота. Једнодневни излети које организујемо већ трећи викенд осим лепог дружења носе и причу о значајним културно-историјским комплексима. И на овај начин показујемо бригу и поштовање за старије генерације, за оне које су нас највише задужили”, истакао је Матић и позвао пензионере да се у Градској општини Земун и у месним заједницама пријаве за наредне излете.

 

Градска секретарка за Социјалну заштиту Наташа Станисављевић истакла је да Град Београд спроводи одговорну социјалну политику и у сарадњи са градским општинама остварује јединство система социјалне заштите.

 

”Многе општине организују излете, и то је само још један начин да кажемо хвала нашим пензионерима, нашим најстаријим суграђанима који су изградили овај град. Градска општина Земун трећу годину заредом организује излете, издваја средства из буџета за овакве активности, и тако на конкретан начин показује бригу према старијим суграђанима”, рекла је Наташа Станисављевић и позвала пензионере да посете предстојећи ”Сајам за треће доба” у хали 5 Београдског сајма и упознају се са многим погодностима које ће бити презентоване на штандовима градских предузећа и општина,  да се друже, забављају, и пронађу нешто ново и корисно за себе.

 

Градска општина Земун афирмише програме који омогућују пензионерима да остану витални, да се друже и да учествују у свим оним активностима које воле и које им значе. Подржавајући реализацију програмских активности удружења пензионера доприносимо побољшању њиховог квалитета живота.

 

Пензионере је на пут испратио и Предраг Јевремовић, члан Већа ГО Земун, а задовољство што ће у пријатном дружењу провести време нису крили старији Земунци који су имали само речи хвале за бригу коју Градска општина Земун показује према својим старијим суграђанима.