ОПШТИНА ЗЕМУН ОРГАНИЗОВАЛА ИЗЛЕТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

18. април 2016.

 
Члан Привременог органа ГО Земун Ненад Врањевац, 17. априла, испратио је чланове Удружења пензионера из Земуна, Батајнице и Земун Поља, који су отишли на једнодневни обилазак Опленца, Орашца и Букуље. Ово је већ трећи излет који општина Земун реализује у оквиру пројекта Удружења ”Истражи Србију”, а са циљем да се промовишу здрави стилови живота.
 
”Градска општина Земун, опредељивањем значајног износа буџетских средстава за реализацију програма и пројеката удружења грађана, труди се да на најбољи могући начин споји лепо и корисно, да покаже значај јавно-приватног партнерства и да прошири капацитете које сама општинска управа нема за одређене потребе грађана. Реализацијом пројекта Удружења ‘Истражи Србију’ потрудили смо се да нашим најстаријим суграђанима обезбедимо предавања о болестима које могу настати услед недостатка кретања, али и излете где ће у пратњи медицинских стручњака обилазити културно-историјске споменике широм Србије, шетати и успут од здравствених радника добијати практичне савете како да спрече настанак кардиоваскуларних обољења. У наредном периоду наставићемо да будемо посвећени потребама наших грађана. Финансираћемо све пројекте удружења које стручне комисије оцене као квалитетне. Желимо да сва средства грађана која се троше на овакве ствари имају пуну оправданост и да се реализују на транспарентан начин”, рекао је Врањевац.
 
Прошлог викенда пензионери су имали прилику да се упознају са лепотама смедеревске тврђаве, Сребрног језера, Пожаревца, као и са духовним и културно-историјским вредностима фрушкогорских манастира.
 
”Од општине Земун смо добили подршку да реализујемо овај пројекат за старије становништво са територије Општине Земун. Ово је трећи излет који изводимо. Наше удружење се бави организацијом тура по Србији, промоцијом рекреације, авантуристичким туризмом, с тим што сада за старије становништво организујемо пешачење које се сматра за једно од најлакших авантуристичких активности”, каже Татјана Анић из Удружења ”Истражи Србију”.
 
Задовољство што ће у пријатном дружењу провести на целодневном недељном излету нису крили ни пензионери који су имали само речи хвале за бригу коју општина Земун показује према својим старијим суграђанима.
 
NASLOVNA FOTOGRAFIJA ISPRAĆAJ PENZIONERA
 
FOTO1 ISPRAĆAJ PENZIONERA