ОПШТИНА ЗЕМУН ДАРУЈЕ ЂАКЕ ПРВАКЕ

03. септембар 2019.

 

Првог дана школе, 2. септембра, председник Градске општине Земун Дејан Матић са својим сарадницима поздравио је ђаке прваке у земунским основним школама, и том приликом, подељени су им дарови – ранчеви и школски прибор.

 

Традиционална акција даривања земунских ђака првака коју спроводи Градска општина Земун почела је 29. августа када је председник Дејан Матић присуствовао свечаној приредби у Основној школи ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници. Председник Матић им је пожелео срећан полазак у први разред, а наставницима поручио да и ове школске године изнедре што више одличних ученика и вуковаца.

 

”Ово је трећа година како Градска општина Земун помаже родитељима током припреме ђака првака за школу. Ове године близу 1900 ђака са територије наше општине креће у први разред. За сваког од њих смо обезбедили пригодан поклон. Водили смо рачуна да девојчице носе црвене, а дечаци плаве ранчеве, који садрже мајице, капе, пернице, комплете прибора за писање и цртање, свеске, распоред часова, похвалнице, водиче за ђака првака кроз школу – ‘Прварица’ и мали лексикон ‘Пажљивкова правила у саобраћају’, јер је веома важна безбедност деце када су ван школског дворишта”, рекао је Матић.

 

Градска општина Земун наставља да улаже у инфраструктуру и обезбеђење бољих услова за школовање, али истовремено брине о ђацима од почетка школовања, пратећи њихов развој и награђујући постигнуте резултате, а од ове године награде добијају и просветни радници који постижу ванредне резултате у свом раду.