ОКРУГЛИ СТО ”НАСИЉЕ, ПУТ КА САМОХРАНОМ РОДИТЕЉСТВУ”

28. новембар 2016.

 
У Градској општини Земун поводом Међународног дана насиља над женама – 25. новембра у организацији удружења ”Самохране мајке” одржан је округли сто на тему ”Насиље, пут ка самохраном родитељству”.
 
Учеснике је поздравио члан Већа ГО Земун Владимир Костић, и том приликом истакао да је Општина Земун једна од првих локалних самоуправа у Србији која у сарадњи са невладиним сектором годинама ради на мобилизацији целокупне заједнице како би се правовремено и институционално реаговало, како у превенцији, тако и у давaњу пуне подршке жртвама насиља.
 
Учесници округлог стола били су Душица Радишић, председница и Сања Петковић, чланица удружења ”Самохране мајке”, Нада Штављанин из Центра за социјални рад Земун, Светлана Миловановић, психолог у ОШ ”Сутјеска” и Ирена Радак, адвокатица. Модератор је била Ангелина Матацун Војвода, а скупу су присуствовали и представници МУП Србије – Сектора против насиља у породици.
 
Циљ округлог стола је успостављање боље међусекторске сарадње ради унапређења квалитета поступања у случајевима насиља у породици, пријава насиља, превентивно деловање и подизање свести заједнице о неприхватљивости толерисања насиља.
 
Пројекат ”Насиље, пут ка самохраном родитељству” спроводи се уз финансијску подршку Градске општине Земун, Градске управе Града Београда – Секретаријата за социјалну заштиту и Министарства за рад, борачка и социјална питања.
 
naslovna nasilje
 
foto 1 nasilje