ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ”ЗАЈЕДНО СМО НАЈЈАЧИ”

07. март 2018.

 
У организацији Канцеларије за младе Градске општине Земун и Школског тима Земунске гимназије против насиља, занемаривања и злостављања 7. марта, у сали у Косовској 9, одржано је предавање ”Зеједно смо најјачи” о насиљу на спортским приредбама и међу навијачима и навијачким групама. Предавачи су били инспектори Одељења за сузбијање малолетничке делинквенције Полицијске управе за град Београд Милош Јовановић и Миодраг Сулејмановић. Догађају је присуствовао и члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан.
 
”Овом акцијом, усмереном на упознавање младих са феноменом насиља у једном сегменту друштва, Градска општина Земун наставља са подршком превенције негативних појава на спортским теренима, али и на свим осталим окупљањима”, каже члан Већа ГО Земун Зоран Борјан.
 
Ученици трећег разреда Земунске гимназије су по препоруци инспектора Шестог одељења погледали филм ”Америчка историја Икс”, а затим су сазнали нешто више о историјату и феномену навијачког насиља на светским и домаћим теренима, као и о законској регулативи Републике Србије која уређује и санкционише насиље и недолично понашање на спортским приредбама.