ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О ОДГОВОРНОМ ВЛАСНИШТВУ

12. октобар 2015.

 
Градоначелник Београда Синиша Мали и председник општине Земун Дејан Матић присуствовали су едукацији „Одговорно власништво и превенција напада паса луталица” у Основној школи „Соња Маринковић” у Земуну, којoм почиње реализација истоименог пројекта.
 
Догађају су присуствовали помоћница градоначелника Ирена Вујовић, секретарка за привреду Тијана Маљковић и секретарка за образовање и дечију заштиту Снежана Ђурић.
 
„Прошлог лета посетиоци земуснког кеја могли су да учествују у промоцији одговорног власништва кућних љубимаца. Сви они који су били заинтересовани за удомљавање пса или мачке могли су тада да дођу до свог новог кућног љубимца.
 
Добар одзив нам даје снагу да и у наредном периоду, када нам то временске прилике дозволе, наставимо са овом акцијом, која ће, сигуран сам у то, резултирати смањењем броја напуштених кућних љубимаца. Кућни љубимци су део нашег животног окружења. Надам се да ће љубав према кућним љубимцима победити немар и безосећајност, и да ће одговорно власништво постати нормална ствар“, изјавио је председник Матић.
 
Градоначелник је после разговора са најмлађим Земунцима подсетио да је реч о дугогодишњем проблему и најавио системска решења у тој области.
 
„Едукацијом најлмађих суграђана по београдским школама желимо да им укажемо на одговорно власништво, али и како да избегну нападе паса луталица и коме да пријаве присуство таквих паса“ истакао је Мали. Он је најавио да је Град Београд започео два велика пројекта, како би проблем паса луталица коначно био решен.
 
Основни циљ едукације јесте подизање свести о одговорном власништву и давање практичних савета за понашање у ситуацијама када пси реагују агресивно, било да су власнички или невласнички. Посебни циљеви би били активно учешће деце у изради креативних паноа или флајера који би могли да се искористи као едукативни материјал у будућности.
 
naslovna
 
DSC_0900
 
DSC_0903
 
DSC_0916