ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

12. октобар 2018.

У организацији Градске општине Земун и Омладинског спортског савеза Земуна на теренима Фудбалског клуба ”Земун” 11. октобра је одржано општинско такмичење у атлетици за ученике основних и средњих школа.

 

У име ГО Земун, такмичењу је присуствовао члан Већа општине Драган Матијевић.

 

”Не постоји здравији и бољи начин да негујемо свој подмладак од спортова, за које смо последњих година значајно унапредили како инфраструктуру и услове, тако и организацију такмичења”, истакао је Матијевић.

 

Организацију атлетског митинга и, посебно, масовност, похвалио је познати атлетски ас Драгутин Топић, који је поделио медаље и пехаре најбољима.

 

Такмичења су одржана у трчању, скоку у даљ, бацању кугле и вортекса и скоку у вис.

 

Први пут је уведена и трка за професоре и наставнике, која ће постати традиционална дисциплина.

 

У екипном такмичењу у категорији средошколаца  најбоље резултате су постигле Електротехничка школа ”Земун”, Саобраћајно–техничка и Музичка школа ”Коста Манојловић”, а средњошколки Правно-биротехничка, Медицинска и Саобраћајно-техничка школа.

 

У категорији 7. и 8. разреда најуспешнији су били дечаци из  ОШ ”Михајло Пупин”, ”Светозар Милетић” и ”Сава Шумановић” и девојчице из ”Михајла Пупина, ”Саве Шумановића” и ”Светислава Голубовића-Митраљете”.

 

Дечаци из ОШ ”Бранко Радичевић”, ”Светозара Милетића” и ”Светислава Голубовића-Митраљете” и девојчице из ”Михајла Пупина”, ”Мајке Југовића” и ”Бранка Радичевића” постигли су највише у својим дисциплинама и пласирали се у виши ранг такмичења.