ОДРЖАНА ТРИБИНА ЗА ПРИВРЕДНИКЕ У УГРИНОВЦИМА

13. мај 2019.

Градска општина Земун  je у сарадњи са Националном службом за запошљавање у просторијама Месне заједнице Угриновци, 10. маја,  организовала трибину за локалне привреднике. Трибини је присуствовао члан Већа Градске општине Земун Стеван Родић.

 

”Градска општина Земун организује трибине за пољопривредне произвођаче који живе и раде на нашој територији. Намеравамо да тај модел применимо и када је пословни сектор у питању како би се оснажила комуникација између јавног и приватног сектора и како би заједничким снагама радили на превазилажењу свих ограничавајућих фактора који могу да успоре привредни развој на микро нивоу”, рекао је Родић, уз напомену да заједничка сарадња између локалне самоуправе и привредника повољно утиче на јачање привредних капацитета наше средине.

 

Том приликом, послодавци, али и незапослена лица су имала прилику да се информишу о могућностима коришћења бесповратних – подстицајних финансијских средстава које нуди Национална служба за запошљавање и Фонд за развој Републике Србије, уз подршку Градске општине Земун. Присутни су сазнали нешто више о начинима едукације, попут плански вођене стручне праксе и похађања курсева који омогућују брже запослење, као и о јавним позивима и олакшицама код других извора финансирања.

 

На трибини је приказана и презентација брошуре ”Предузетнички компас”, који је публиковала Градска општина Земун. Реч је, наиме, о комплетном водичу за предузетнике, са ажурираним контактима кровних институција, изворима финансирања, co-working простором, организацијама и програмима подршке, саветима, корисним линковима и мапама локација на којима се обавља администрација. Брошура садржи и детаљне информације о регистрацији и књиговодству, савете у вези са бизнис плановима, тржиштем, конкуренцијом, продајном и маркетинг стратегијом.

 

На трибини су учествовали Мирјана Милосављевић, шеф Одсека за привреду Градске општине Земун, Драгана Повреновић, руководилац НСЗ за Земун, Весна Живковић Костић, начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво при НСЗ, Марчела Вуинац Обућина, начелница Одељења за образовање и обуке при НСЗ, Ковиљка Стојсављевић и Тања Кукобат из Одсека за привреду Градске општине Земун.

 

Заинтересовани привредници из Угриноваца искористили су прилику да постављају питања и на сва добију стручне одговоре.