ОДРЖАНА ТРИБИНА У МЗ УГРИНОВЦИ

29. август 2018.

Градска општина Земун  je у просторијама Месне заједнице Угриновци  28. августа  организовала трибину за пољопривредне произвођаче са своје територије.

 

Представници Пољопривредно саветодавне службе ”Падинска скела” су упознали пољопривреднике са појмом задруга и истакли да је у садашњем тренутку за пољопривреднике  најважније да се организују у задруге на локалном нивоу. Заједно ће постати јачи и способнији да се супротставе онима који имају интерес да им присвоје део резултата њиховог рада само зато што нису организовани.

 

Било је речи и о узимању узорака за анализу земљишта и након добијања истих о примени минералних ђубрива. За постизање доброг квалитета и рода, земљиште се ђубри, а биљка се храни, истакао је дипл. инж. Златко Вамповац.

 

Мрежа младих пољопривредника са Пољопривредног факултета је позвала све заинтересоване пољопривредне произвођаче да се укључе у њихову мрежу и да се пријаве за саветовање агронома које ће бити одржано у новембру на Златибору. Такође, било је речи о загађењу земљишта и вода као и одабиру женских приплодних грла.

 

На трибини су пољопривредници добили одговоре на сва питања и подељени су захтеви за излазак ветеринарског инспектора на терен и актуелни јавни позиви.