ОДРЖАНА ПРВА ОЛИМПИЈАДА У МЕНТАЛНОЈ АРИТМЕТИЦИ

14. јун 2016.

 
Градска општина Земун је 13. јуна била домаћин Прве олимпијаде у менталној аритметици. Организатор такмичења је била Школа менталне аритметике ”Малац Генијалац” која се бави развојем интелектуалних способности малишана од четврте до дванаесте године.
 
Присутне такмичаре, њихове родитеље и наставнике поздравио је председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац: ”Драго ми је што Земун који по много чему предњачи има прилику да буде домаћин Прве олимпијаде у менталној аритметици. Градска општина Земун је више пута показала своју опредељеност да онима који се највише истичу, било да су у питању носиоци Вукове дипломе или победници на општинским, градским и републичким такмичењима додели награде и пружи подстрек за нове успехе у образовању и професионалној афирмацији”.
 
Школа менталне аритметике ”Малац Генијалац” је резултат дугогодишњег рада психолога, педагога и других стручњака из области васпитања и образовања. Менар програм менталне аритметике је јединствен у Србији, потиче из Источне Азије и дуги низ година је у широкој употреби у више од 50 земаља широм света. Програм рада се заснива на коришћењу рачунаљке абакус, која има за циљ да активира обе мождане хемисвере.
 
На Првој олимпијади у менталној аритметици ”малци генијалци” су доказали да су после само једног семестра похађања наставе способни да у веома кратком року дођу до резултата основних математичких операција сабирања и одузимања више бројева.
 
Жири је наградио медаљом и дипломом све учеснике, а најбољи су понели победничке пехаре.
 
NASLOVNA Olimpijada u mentalnoj aritmetici
 
FOTO1 Olimpijada u mentalnoj aritmetici
 
FOTO2 Olimpijada u mentalnoj aritmetici