ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЈАВНИХ ПОЗИВА НСЗ

11. март 2020.

 

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и заменик директора Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић присуствовали су презентацији јавних позива Националне службе за 2020. годину, коју је 11. марта организовала Филијала Београд НСЗ у просторијама Канцеларије за младе Градске општине Земун.

”Ово је само једна од трибина коју организујемо са Националном службом за запошљавање. Већ годинама уназад трудимо се да смањимо незапосленост у нашој општини. Заједно са Службом за запошљавање врло успешно излазимо у сусрет свим оним људима који су тренутно без посла. Сваке године организујемо сајмове  запошљавања на којима послодавци презентују своје потребе за радном снагом, а истовремено незапослена лица имају прилику да на једном месту сазнају где могу да се запосле у Земуну. Поносни смо на чињеницу да политика Владе Републике Србије, Града Београда и градских општина даје резултате. Стопа незапослености је из године у годину све мања. То се одражава и код нас у општини Земун”, рекао је Матић.

Заменик директора београдске Филијале НСЗ Синиша Кнежевић нагласио је добру сарадњу са Градском општином Земун која је резултирала повећање броја послодаваца заинтересованих за отварање нових радних места.

Присутне послодавце са територије општине Земун поздравио је секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, који је том приликом истакао значај активности Савета за запошљавање Градске општине Земун у спровођењу читавог сета мера приказаних у Локалном акционом плану за запошљавање са циљем смањења незапослености у Земуну.

Руководилац Службе НСЗ Земун Драгана Милашиновић и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво НСЗ Филијала Београд Весна Живковић Костић упознале су послодавце са активностима које спроводи Национална служба за запошљавање, а односе се на субвенционисано запошљавање активних лица и теже запошљивих категорија, на јавне радове, покретање сопственог бизниса и организовање стручне праксе, обука и других врста подршке.

Присутни привредници нису крили задовољство што су имали прилику да на једном месту чују све информације важне, како за решење кадровских питања, тако и за опште пословање.