ОДРЖАНА ПETA СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

25. октобар 2016.

 
У понедељак, 24. октобра 2016. године одржана је пета седница Скупштине Градске општине Земун.
 
Одборници су донели пет Одлука о додели јавних признања са медаљом – Заслужни грађанин Земуна: Милошу Кљајићу, директору и власнику фирме „Мелино релакс“ – у области привреде; Небојши Матићу, директору и власнику фирме „Микроелектроника“ – у области привреде; Небојши Илићу Цилету, драмском уметнику – у области културе и уметности; Миловану Нешковићу, директору и власнику компаније „Албо“ – у области привреде и Жељку Димитријевићу – у области спорта; Одлуку о додели повеље о јавном признању са медаљом – Почасни грађанин Земуна – Боштјану Трилару, градоначелнику Града Крања и Одлуку о додели повеље о пријатељству са кључем Земуна групи „Легенде“.
 
У даљем раду, Скупштина је усвојила Извештај о раду Управе Градске општине Земун за период од 01.01. до 30.06.2016. године и Извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 01.01. до 30.09.2016. године, и разрешила функције заменика општинског правобраниоца Даницу Симеуновић, због одласка у пензију.
 
У наставку седнице донета су следећа решења: Решење о давању сагласности на Одлуку о промени пословног имена и скраћеног пословног имена Јавног предузећа, Решење о изменама Оснивачког акта Јавног предузећа за управљање пословним простором „Пословни простор Земун“ и Решење о давању сагласности на употребу имена Градске општине Земун у називу Бироа за пројектовање и изградњу „Грађевински центар Земун“.
 
На крају заседања одборници су усвојили Иницијативу Одборничке групе Српске напредне странке и једногласно донели Закључак о предузимању мера за уређење и одржавање спољног изгледа пословних и стамбених зграда.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2