ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”ЗЕМУНУ С ЉУБАВЉУ”

02. новембар 2018.

У организацији Туристичког друштва Земун и Нове београдске опере, у просторијама Канцеларије за младе Градске општине Земун, 1. новембра представљен је програм под називом ”Земуну с љубављу”.

 

О Земуну, свему што га чини јединственим, о наслеђу, садашњости и будућности говорила је Мирјана Николић, овогодишњи добитник признања Заслужни грађанин Земуну у области туризма.

 

У наставку програма организован је концерт Нове београдске опере под називом ”Пучинијеве и Вердијеве диве”. Сопрани Јасмина Трумбеташ- Петровић, Марија Јелић и Маја Томашевић, тенор Михаило Оташевић,  баритон Мирослав Марковски уз клавирску пратњу Невене Живковић извели су пред препуном салом репертоар Пучинија, Вердија, Моцарта, Росинија…

 

Нова београдска опера је основана 2014. године са идејом да испуни репертоарску празнину Београда и региона, као и да створи могућност за ангажовање нових талентованих уметника.

 

Земунска публика имала је привилегију да ужива у врхунској музици, што је резултат сарадње Градске општине Земун са другим институцијама, а у циљу квалитетније презентације културних садржаја.