ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ”А БИЛА СУ САМО ДЕЦА”

08. мај 2017.

 
Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији ”Покрета за развој Батајнице”, ”Грађанског покрета за Земун”, покрета ”Здрава Србија” и кућне самоуправе ”Насеље Економија 1”, 3., 4. и 5. маја 2017. године, по шести пут одржана је Културно-спортска манифестација ”А била су само деца”.
 
У оквиру културно-уметничког програма приређен је рецитал ученика ОШ ”Светозар Голубовић Митраљета”, као и пригодне радионице сликања, учења фолклора и екологије.
 
Централни део манифестације је турнир у малом фудбалу. Учествовале су репрезентације завршних разреда основних школа са територије ГО Земун, ГО Сурчин и Општине Стара Пазова. У ревијалном делу играли су ветерани ФК Партизан, РТС-а и ПКБ-а.
 
”Сваки пут када се окупимо да од заборава отргнемо све оне моменте током НАТО агресије са пијететом се сетимо свих жртава, а поготово оних најмлађих. Све оно што нам се чинило као да је ружан сан, током 78 дана колико је трајало бомбардовање, у ствари је била најстрашнија јава. Градска општина Земун се захваљује свим учесницима који су током трајања турнира показали шта је то фер плеј и и како је уз помоћ спорта успешна борба против сваке врсте насиља”, рекао је члан Већа ГО Земун Драган Матијевић.
 
Ове године временске прилике нису дозволиле да се одиграју завршне утакмице и уруче пехари