ОДРЖАНА ДЕВЕТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

28. новембар 2018.

У Градској општини Земун, 28. новембра одржана је Девета седница општинског Штаба за ванредне ситуације. Седницу је водио заменик команданта Штаба и заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, а присутни су били чланови Штаба из Градске општине Земун, као и из Полицијске станице Земун, Дома здравља Земун, Ватрогасно-спасилачке јединице Земун и Црвеног крста Земун.

 

Чланови Штаба су упознати са Закључком Градског штаба за ванредне ситуације у вези са обавезом образовања јединица цивилне заштите опште намене у градским општинама, као и у вези са њиховом обуком.

 

Размотрен је Извештај о логистици за наступајући зимски период на подручју Градске општине Земун, поготово када је у питању чишћење улица око школа, вртића и урбаних џепова које не одржавају надлежне комуналне службе.

 

Оцењено је да је неопходно ангажовати потребну механизацију и алатке како би се редовно одржавала проходност свих улица, пешачких прелаза и тротоара. Током зимског периода биће ангажована фирма за машинско чишћење снега, као и 50 лица преко омладинске задруге за ручно уклањање снега. Посебно је наглашена обавеза свих чланова Штаба да буду максимално укључени у реализацију постављених задатака, као што су редовна дистрибуција обезбеђених количина индустријске соли, стална комуникација са грађанима и другим органима у вези са рашчишћавањем снежних падавина са улица, тротоара и степеништа, а у складу са Наредбом Градског штаба за ванредне ситуације.

 

На састанку је било речи и о интензивирању сарадње са ЈКП ”Београдски водовод и канализација” у вези са одржавањем хидраната које користе ватрогасне јединице током гашења пожара, као и о набавци ћебади и других потрепштина које складишти Општинска организација Црвеног крста Земуна.

 

Заменик команданта Општинског Штаба за ванредне ситуације Дамир Ковачевић обавестио је присутне чланове о промени састава Штаба, као и о промени чланова у саставу стручно-оперативних тимова ГО Земун. Нови чланови Штаба су начелник Полицијске станице Земун Љубо Пузовић и в.д. директора Дома здравља Земун др Александра Цветковић.