ОДРЖАНА ДЕЧЈА ОЛИМПИЈАДА НА КЕЈУ

25. јул 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Драган Матијевић отворио је Дечију олимпијаду на Земунском кеју, коју је Удружење „Урбан спорт“ организовало поводом предстојећих Олимпијских игара у Бразилу. У оквиру Дечије олимпијаде малишани су се такмичили у осам спортова, а посебно интересовање публике је било за мини кошарку на два коша, улични шах са великим фигурама, стрит тенис и фудбал „три на три“.
 
„Земун је данас центар олимпизма. Имамо ту част да сада на Земунском кеју гори бакља Дечије олимпијаде, коју је свечано упалио наш репрезентативац у ватерполу Филип Филиповић. После такмичења у 12 градова Србије под мотом ”Сви уз шампионе”, Земун је угостио финалисте и уручио најбољима заслужене награде. Општина је и до сада помагала развој спорта у Земуну. Омогућили смо да имамо што више игралишта и простора за рекреацију. Учествовали смо у реновирању спортских сала у школама и набавци спортских реквизита. Користимо сваку прилику и могућност да организујемо спортске манифестације и окупимо велики број младих, који ће се надметати у различитим спортовима ширећи на тај начин спортски дух“, рекао је Матијевић.
 
Под мотом „Сви уз шампионе“, ова олимпијада организована је уз помоћ олимпијског тима Србије и 12 градова домаћина Србије (Зајечар, Суботица, Нови Сад, Шабац, Ниш и други), а у циљу промоције спорта и укључивања све већег броја младих у спортске активности.
 
Олимпијада се састоји од осам спортова и неколико игрица за публику. Спортови се разликују од стандардних по правилима која су прилагођена месту и терену одржавања догађаја.
 
NASLOVNA
 
FOTO1
 
FOTO2
 
FOTO3
 
FOTO4