ОДРЖАНА ”ДЕЧИЈА ПИЈАЦА” НА ВЕЛИКОМ ТРГУ

24. септембар 2018.

У оквиру манифестације Дани европске башине Градска општина Земун и ЈКП ”Градске пијаце” 22. септембра на Великом тргу организовали су занимљив едукативно-забавни програм ”Дечија пијаца”.

 

У име Градске општине Земун присутне је поздравио заменик председника Дамир Ковачевић и уз речи захвалности свим удружењима грађана, школама и вртићима које су узели учешће у организовању овог програма нагласио да су управо деца најважнија мисија и визија развоја друштва.

 

”Наше трајно опредељење и наша обавеза је да обезбедимо да деца одрастају у безбедној средини, да имају све што им је потребно у току васпитања и образовања, а то су нови вртићи и школе у насељима где недостају, уређени спортски терени, игралишта и шеталишта. За земунске ђаке прваке смо и ове године обезбедили ранчеве и школски прибор. Ту смо да наградимо сваки успех ученика у току школовања”, рекао је Ковачевић.

 

Уз песму и игру, осликавање знаменитих земунских споменика културе, учење о ”здравој храни”, занатству – шаролику ”Дечију пијацу” направили су малишани из земунских вртића и основних школа. Велику помоћ у томе су им пружили КУД ”Бранко Радичевић”, КУД ”Јана”, Завод за заштиту споменика културе Града Београда, Урбан спорт, Удружење ”Мали кувари”, Центар за социјалну интеграцију деце и младих ”Центар Звезда”, Друштво пријатеља Батајнице, Пријатељи деце Земуна, Радионица ”Пустовање вуне”, Соколина Арт, Удружење ХЕРЦ, Удружење ”Кругови уметности”, Боћарски савез Земуна и Атлетски клуб ”Младост”.

 

”Дечију пијацу” су посетили и помоћник председника Славиша Топаловић и члан Већа Жељко Корица.