ОДРЖАНА 49. ОПШТИНСКА СМОТРА ”ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

23. април 2018.

 
Под покровитељством Градске општине Земун – Савета за безбедност саобраћаја на путевима у организацији Ауто-мото клуба ”Јединство”, 21. априла, одржана је
49. општинска смотра ”Шта знаш о саобраћају” у Основној школи ”Светозар Милетић”.
 
Ђаци из 13 основних школа, укупно 119 такмичара, показали су завидно знање из познавања саобраћајних правила и спретност у вожњи бицикла на полигону.
 
Ово такмичење Савет за безбедност саобраћаја на путевима спроводи у складу са Националном стратегијом о безбедности саобраћаја 2015-2020. На овај начин
Градска општина Земун даје свој допринос у подизању нивоа саобраћајне културе и промовише савесно и одговорно понашање свих учесника у саобраћају.
 
У групи А, првo местo припало je Страхињи Дмитрићу из ОШ ”Илија Бирчанин”, у групи Б на победничком трону био је Дарио Петровић из школе ”Соња Маринковић”, а у групи Ц победница је Ана Марија Васић из ОШ ”Соња Маринковић”.
 
У генералном пласману најбоље резултате су постигле екипе школа ”Соња Маринковић”, ”Светозар Милетић” и ”Светислав Голубовић Митраљета”.
 
Победници по групама су добили бицикле, пехаре и медаље.
 
Председник Скупштине ГО Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун Ненад Врањевац истакао је да је поносан на висок ниво свести о безбедном понашању у саобраћају које су показали основци и послао поруку: ”Да смо сви као деца били бисмо много безбеднији учесници у саобраћају”.
 
”Општинска смотра је круна рада Савета, који континуирано, коришћењем мобилног полигона, практичним делом и теоретским предавањима на најбољи и најквалитетнији начин земунским ђацима преноси знања која су им потребна за безбедно учествовање у саобраћају”, ракао је Врањевац.
 
Председник АМК ”Јединство” Мирослав Биланџија захвалио се Градској општини Земун на подршци и сардњи која се одвија кроз заједничке пројекте у области безебедности у саобраћају и истакао да су деца показала завидно знање у решавању тестова и спретност у вожњи бицикла.
 
”Шта знаш о саобраћају” одржава се као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Ауто-мото савеза Србије (АМСС), Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.