ОДРЖАНА 48. ОПШТИНСКА СМОТРА ”ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

24. април 2017.

 
Под покровитељством општине Земун – Савета градске општине Земун за безбедност саобраћаја на путевима у организацији Ауто-мото клуба ”Јединство”, 22. априла, одржана је 48. општинска смотра ”Шта знаш о саобраћају” у Основној школи ”Светозар Милетић”.
 
У беспрекорној организацији ђаци из 12 основних школа показали су завидно знање из познавања саобраћајних правила и спретност у вожњи бицикла на полигону.
 
Награде победницима доделио је члан Савета ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима и секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић.
 
”Ово је традиционално и редовно такмичење које Савет спроводи у складу са Националном стратегијом о безбедности саобраћаја 2015-2020. На овај начин ГО Земун даје свој допринос у подизању нивоа саобраћајне културе и промовоше савесно и одговорно понашање свих учесника у саобраћају”, истакао је Јанковић.
 
У групи А, прва места припала су Доротеји Алијевић из ОШ ”Мајака Југовића” и Храниславу Симићу из ОШ ”Светозар Милетић”.
 
У групи Б први је Дамјан Јелић из ОШ ”Светозар Милетић”, следе Урош Буквић и Михајло Пантић, оба из ОШ ”Соња Маринковић”, а код девојчица прва је Ана Марија Васић из ОШ ”Соња Маринковић”, друга је Нина Вукић из ОШ ”Станко Марић”, а на трећем месту је Ана Вишњић из ОШ ”Соња Маринковић”.
 
За групу Ц пласман код дечака је: Павле Поповић из ОШ ”Соња Маринковић”, Милош Илић из ОШ ”Светозар Милетић и Гајић Никола из ОШ ”Сава Шумановић”, док је код девојчица прво место освојила Исидора Миловановић из ОШ ”Мајка Југовића”, вицешампионка је Марија Крндија из ОШ ”Светозар Милетић”, а трећепласирана је Анђела Миљевић из ОШ ”Соња Маринковић.
 
У спорој вожњи бицикла победио је Павле Поповић. .
 
У генералном пласману најбоље резултате су постигле екипе школа “Соња Маринковић”, док су друго и треће место заузеле “Светозар Милетић” и “Мајка Југовића”. Екипне награде је уручила Маја Ћалић, европска првакиња која је бранила боје Србије 2007. године у Шпанији.
 
Победници по групама су добили таблет рачунаре, бициклистичку опрему, кациге, мајице, бицикле, пехаре и медаље. Школама су уручена и вредносна писма за набавку учила.
 
Председник АМК ”Јединство” Мирослав Биланџија захвалио се општини Земун на подршци и сардњи која се одвија кроз заједничке пројекте у области безебедности у саобраћају и истакао да су деца показала завидно знање у решавању тестова и спретност у вожњи бицикла.
 
”Шта знаш о саобраћају” одржава се као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Ауто-мото савеза Србије (АМСС), Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.