ОДРЖАНА 38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

27. април 2020.

 

У петак, 24. априла 2020. године одржана је 38. седница Скупштине Градске општине Земун.  

Председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац је сазвао електронску седницу путем ”ZOOM” aпликације. Свим одборницима је благовремено достављен материјал и стручне службе су обезбедиле подршку за инсталирање апликације.

 

У складу са Одлуком Владе Републике Србије и Уредбама о мерама за време ванредног стања, а у циљу пружања доприноса у спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 предузете су све мере заштите.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Одлуку о изменама и допунама Пословника Скупштине Градске oпштине Земун. У даљем раду Скупштина је усвојила Одлуку о другом ребалансу буџета Градске општине Земун за 2020. годину.

 

Председник Скупштине Ненад Врањевац захвалио се одборницима што су показали одговорност и што је Скупштина на овај начин заседала.

 

Представници свих одборничких група су изразили захвалност органима Скупштине и стручним службама будући да је седница прошла у најбољем реду.

 

Градска општина Земун је прва локална самоуправа у Србији која је применом иновативних технологија одржала седницу Скупштине поступајући у складу са мерама и препорукама понашања у току ванредног стања.