ОДРЖАНА 29. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

16. април 2019.

У понедељак, 15. априла 2019. године одржана је 29. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Одлуку о изменама и допунама Одлуке о организацији Управе Градске општине Земун, такође усвојен је Извештај о раду Управе за период од 1. јануара до 31. децембра 2018. године, као и Извештај о раду Општинског правобранилаштва Градске општине Земун за 2018. годину.

 

У наставку заседања, Скупштина је усвојила Извештај о реализацији програма и пројеката у области културе, изградње, обнове и одржавања верских објеката, програма и пројеката удружења финансираних и суфинансираних из буџета ГО Земун у 2018. години.

 

Одборници су дали сагласност на Одлуку о промени пословног имена и скраћеног пословног имена ”Јавног предузећа за пијачне и погребне услуге Земун” у ”Јавно предузеће пословни центар Земун”  – ЈП ”Пословни центар Земун”. Такође, дата је сагласност и на Одлуку о промени седишта ЈП ”Пословни центар Земун”, које сада гласи Земун, Косовска 9.

 

Усвојено је Решење о изменама Оснивачког акта Јавног предузећа, и дате су сагласности на Одлуку о изменама Статута, и на Правилник о изменама и допунама Правилника о раду ”Јавног предузећа за пијачне и погребне услуге Земун”.

 

На крају заседања Скупштина је донела Закључак о измени и допуни Закључка Привременог органа Градске општине Земун, дата је сагласност на измене и допуне Ценовника пијачних услуга ”Јавног предузећа за пијачне и погребне услуге Земун” и усвојено је Решење о измени Решења о образовању Општинског савета родитеља Градске општине Земун.

 

Председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, пожелео је свим одборницима, њиховим породицама и грађанима Земунa срећне предстојеће ускршње и првомајске празнике.