ОДРЖАН ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ ”БУДИ НАВИЈАЧ – НЕ РАЗБИЈАЧ”

14. октобар 2019.

 

У организацији Савета за безбедност Градске општине Земун и Мисије ОЕБС-а у Србији, 12. и 13. октобра на спортском терену Основне школе ”Петар Кочић” одржан је турнир у малом фудбалу за ученике старијих разреда земунских основних школа под мотом ”Буди навијач – не разбијач”. Турниру су присуствовали председник Савета за безбедност и секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић, члан Савета за безбедност и председник Скупштине Градске општине Земун Ненад Врањевац, координатори за рад у заједници при Мисији ОЕБС-а у Србији Милена Петровић и Един Калач, директорка ОШ ”Петар Кочић” Јелена Вукић, као и првотимци ФК ”Партизан” Страхиња Јовановић и Слободан Станојловић.

На турниру су учествовали ученици старијих разреда основних школа Петар Кочић, Раде Кончар, Гаврило Принцип, Горња Варош, Соња Маринковић и Мајка Југовића, са јединственим циљом да промовишу спортско понашање – фер плеј, као универзално правило које млади треба да прихвате у свом животу и међусобним односима. Навијачи су били ту да покажу и докажу да могу да поштују заклетву коју су положили пред својим наставницима, а то је да ће бодрити своје другове, уз поштовање супарничких тимова и навијача.

Пред почетак турнира пригодним плесним нумерама, рецитацијама и фолклором присутне су забављали ученици нижих разреда ОШ ”Петар Кочић” и КУД ”Таурунум”.

Турнир је свечано отворио председник Савета за безбедност и секретар Скупштине градске општине Земун Марко Јанковић.

”Савет за безбедност Градске општине Земун делује већ пету годину са циљем да усмерава активности и спроводи пројекте који унапређују општу безбедност, а пре свега безбедност деце и омладине, са акцентом на превенцију насиља и свих других облика друштвено неприхватљивог понашања. Са организовањем оваквих и сличних турнира наставићемо и даље ”, рекао је Јанковић, уз напомену да би родитељи требали више времена да проводе са својом децом пружајући им позитивне примере као што им пружа овај турнир у малом фудбалу.

Током турнира са навијачима су били и службеници Полицијске станице Земун, који су уместо казни, малишанима делили слаткише. Пројекат су подржале и одговорна привредна предузећа и предузетници који су за најбоље обезбедили пехаре и медаље, а Мисија ОЕБС-а у Србији мајце, качкете и фудбалске лопте за све основне школе које су учествовале на турниру.

Овога пута пехар за фер плеј из руку полицијске службенице Исидоре Радовановић понео је тим Основне школе ”Петар Кочић”, док је Марко Јанковић уручио победнички пехар ученицима Основне школе ”Раде Кончар”.