ОДРЖАН САЈАМ ОМЛАДИНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

29. јануар 2019.

У просторијама Канцеларије за младе Градске општине Земун 29. јануара одржан је Први сајам омладинског предузетништва у оквиру пројекта ”Корак ка бизнису”. Сајам су организовали Канцеларија за младе Градске општине Земун, Регионална агенција за развој и европске интеграције Београд и Министарство омладине и спорта Републике Србије. Сајму су присуствовали чланови Већа Градске општине Земун Зоран Борјан и Драган Матијевић, као и представници Националне службе за запошљавање.

 

У оквиру Пројекта у протеклом периоду одржане су радионице на тему виртуелног предузетништва. Циљ ових активности је био да се млади оспособе за самостално започињање сопственог бизниса. Као круна догађаја, на Сајму се представило 11 фирми, међу којима је било и неколико ”стартапова”.

 

Сајам је свечано отворио члан Већа Градске општине Земун Зоран Борјан који се захвалио учесницима истичући посебну важност пројекта у оспособљавању младих за покретање сопственог бизниса.

 

У оквиру сајма представљене су занимљиве омладинске предузетничке идеје из ај-ти сектора, маркетинга и ручне уникатне производње. 

 

Представница РАРЕИ Београд Љиљана Марковић похвалила је присуство средњошколаца заинтересованих за предузетништво којима овај сајам може да помогне у обликовању сопствене пословне идеје и нагласила да овакви пројекти пружају могућност да се сагледају тржишни потенцијали како би се лакше одлучили да се у будућности отисну у воде приватног бизниса. Она је позвала младе да учествују у конкурсима и јавним позивима које организују институције система и страни фондови, како би се опробали у бизнису.

 

Свим учесницима уручене су захвалнице и поклон пакети Градске општине Земун, а у уметничком делу програма наступила је млада и награђивана виолинисткиња Лариса Копић.