ОДРЖАН ПРВИ ”ПАРК ФЕСТ”

27. мај 2019.

Под покровитељством Градске општине Земун, а поводом обележавања Европског дана паркова у Градском парку по први пут, од 24. до 26. маја, одржан је ”Парк фест”, манифестација намењена свим генерацијама која промовише очување животне средине и активно трошење слободног времена у урбаним зеленим оазама. Отварању Фестивала присуствовали су председник Градске општине Земун Дејан Матић и начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић.

 

”Парк Фест промовише локалне туристичке атракције, представља приче о постојећем културно-историјском наслеђу и осмишљава активности и садржаје који оживљавају јавне просторе. Надам се да ће и ова манифестација постати традиционална и помоћи да се Земун упише у туристичку мапу Београда, Србије и Европе. Пре годину дана реконструисали смо Земунски парк што нам је омогућило да, попут европских градова, организујемо овакав спектакл”, рекао је председник Матић.

 

Више од 10 хиљада људи посетило је Фестивал који је посвећен промоцији здравих стилова живота и повезивању људи са природом, што је нарочито важно када живимо у урбаном окружењу. Грађани свих генерација имали су прилику да уживају у културним, забавним едукативним и спортским садржајима.

 

Програм је 24. маја почео акцијом чишћења Градског парка, настављен је дечијом журком за родитеље, концертом музике из Дизнијевих филмова, наступом трибјут бенда Битлса и пројекцијом филма ”Такси блуз”. Викенд програм се одвијао под геслом ”Култура и рекреација, пикник парти”. Деца су уживала у спортским активностима, различитим радионицама, едукативним шетњама, представама, концерту дечијег хора, док су родитељи у вечерњим часовима могли да им се придруже у концерту бенда ВИС Лимунада и пројекцији филма ” Јужни ветар”. Последњег дана Парк феста многобројни посетиоци уживали су у преподневној рекреацији, сусретима са писцима и у концерту Дуо виола, којим је затворен Први ”Парк фест” у Земуну.

 

Тродневни програм је у пратећем садржају имао еко-изложбе, еко-базар и пригодан музички интермецо.