ОДРЖАН ПРОГРАМ ”ДОБРО ДРВО”

02. октобар 2017.

 
У организацији Градске општине Земун, у сарадњи са Заводом за заштиту природе, ЈКП ”Зеленило Београд” и Пољопривредним факултетом, у склопу манифестације ”Дани европске баштине”, 29. септембра је одржан програм ”Добро дрво”.
 
У Градском парку бројној групи грађана о заштићеним, ретким и занимљивим врстама дрвета, као што су тиса, птерокарија, гинко билоба, бели бор говорили су Лука Тубић из ”Зеленила”, проф. др Ана Вујошевић и проф. др Дејан Ђуровић са Пољопривредног факултета.
 
У посети стакленику Пољопривредног факултета заинтересовани грађани обишли су наставно – научну базу у којој се гаји украсно биље, али и спроводе експерименти за потребе наставе и научних истраживања.
 
У наставку програма, засађена је садница оријенталне трешње на Земунском кеју, а на летњој позорници одржана дендролошка радионица и квиз знања између екипа школа ”Мајка Југовића” и ”Лазар Саватић”.
 
Програм су својим наступима увеличале виолинисткиња Драгана Ђукић и Даринка Марковић, књижевница и председница КК ”Иво Андрић”, која је прочитала своју поучну причу ”Добро дрво”.